PRP Плазмотерапия (Platelet Rich Plasma)

Е иновативен метод, при който се използва собствена обогатена плазма на пациента.

Плазмотерапията се използва в различни медицински области – обща хирургия, пластична хирургия, травматология, дерматология, естетична медицина и др.

Терапията с PRP (плазма богата на тромбоцити), известна още като „вампирски лифтинг” , се превърна в последните години в една от най-често използваните натурални процедури за подмладяване. Това е единствената терапия в естетичната медицина, при която се използват естествените ресурси на организма.

Плазмата се състои от 90% вода и от 10% разтворени в нея биологични активни компоненти: витамини, минерали, белтъци, аминокиселини, хормони, хранителни вещества. Инжектирането на автоложна плазма, богата на тромбоцити в дермата подпомага, ускорява и увеличава процеса на тъканна регенерация.

Терапията няма противопоказания и е напълно безопасна за пациентите, без алергични и странични реакции. Тя е напълно съвместима с останалия анти-ейджинг арсенал като ботулинов токсин, хиалуронови филъри, лазери и др.

 

ВЪЗДЕЙСТВИЕ  НА PRP ПЛАЗМОТЕРАПИЯ.

 

В най- дълбокия слой на епидермиса се намират стволови клетки. Те се активират от растежните фактори, които се съдържат в плазмата, и се умножават ,вследстивие преминават новите клетки в по-горен слой и диференцират. Плазмата стимулира образуването на нов колаген (тип 1,3,4) и  на нови кръвоносни съдове в кожата, което подобрява кожната микроциркулация. Тази напълно натурална терапия предизвиква възстановяване и образуване на нова тъкан, изравнява тена, видимо освежава кожата, намалява отоците и тъмните кръгове около очите, подобрява еластичността, тонуса и плътността на кожата.

 

Приложение:

 

•При косопад и алопеция –

Терапията стимулира космения растеж, спира процеса на оредяване на косата, прави косата по-плътна, здрава и гъста.

•След трансплантация на коса –

За стимулиране растежа на трансплантираните космени фоликули .

•корекция на видими линии и фини бръчки около очите, устата, по лицето, шията, деколтето и ръцете
•стягане контура на лицето – намаляване на отпускането
•обновяване  и уплътняване  на кожата
•подобряване тонуса и текстурата на кожата
•намаляване на тъмните кръгове и торбичките около очите
•изравняване на тена, намаляване на пигментацията

Как протича процедурата?

 

Продължителността на процедурата е около 40 мин. Изтегля се кръв от вената на пациента, чрез затворена вакуумирана система, след което тя се центрофугира в специална центруфуга. Количеството на взетата кръв е 8 мл.

Получава се плазма, богата на тромбоцити, благодарение на специфичната мембрана в самите епруветки.  Плазмата е богата на растежни фактори. Следващият етап от процедурата е изтеглянето на плазмата в спринцовка и подготовката й за инжектиране. Инжектирането на PRP плазмата става по метода на мезотерапията. Преди процедурата, зоната на третиране може да се анестезира с крем-упойка.

Leave a comment

JS Aesthetics Clinic   ©  2022 | Всчики права запазени

Translate »