Ботокс

Приложение на ботокс
Ботоксът е златният стандарт за приложение при третиране на бръчки в горната част на лицето. Областите на приложение са третиране на бръчки по челото, между веждите и около очите (пачи крак), бръчки, които се появяват по носа, устните и шията. В допълнение, за целите на лечението на изпотяване с ботокс, подмишниците,
Може да се прилага и върху дланите на ръцете и стъпалата.
Противно на общоприетото схващане, ботоксът не е змийска отрова. Това е невротоксин, произведен от бактерия, наречена Clostridium Botulinum. Този токсин засяга областта, където нервът контактува с мускула. Мускулите не работят, защото нервното съобщение не може да стигне до мускула. По този начин се елиминират движенията, които причиняват бръчки.
ботокс,
Особено ефективен е при премахване на бръчките в горната част на лицето, т.е. бръчките между двете вежди, хоризонталните линии на челото и бръчките около очите (бръчки). Тази апликация е ефективна и при повдигане на външните 2/3 от веждите и е предпочитана от жените поради тази особеност.
Ботоксът е най-разпространеният метод за премахване на бръчки в горната част на лицето.
Няма мускулна активност в зоните, където е поставен ботокс, поради което се появяват бръчки. Мимическите движения обаче не изчезват в други части на лицето.
Ботоксът не се използва само за разкрасяване. Церебрална парализа,
Използва се при лечение на очни тикове и страбизъм, а често и при лечение на мигрена.
Най-очевидният страничен ефект от лечението е образуването на малък оток и зачервяване на местата на инжектиране. Тези отоци и зачервявания изчезват най-късно до 1 час. Главоболие с продължителност няколко часа може да се наблюдава при приблизително 10% от пациентите.
Няма регистрирана сериозна алергична реакция, шок или смърт през 20-те години употреба на ботокс.
Тези, които си поставят ботокс, обикновено не искат да бъдат разбрани. Поради това е технически важно да се гарантира изчезването на бръчките по начин, който запазва естествения вид.
Колко вида ботокс има?
В момента у нас има две одобрени от FDA марки Botox® и Dysport®, които съдържат ботулинов токсин, а именно ботокс.
Къде са местата за поставяне на ботокс?
Като цяло положителни резултати се получават при прилагане върху челото, около очите (пачи крак) и между веждите. Също линии на врата, повдигане или спускане на вежди,
Могат да се извършват и усъвършенствани апликации като заешки бръчки на носа, вертикални бръчки на устните, нацупени бръчки в ъглите на устните и повдигане на върха на носа.
Ботоксът, който се използва за горната част на лицето повече от 10 години, сега се използва и за коригиране на отпуснатостта и увисването в областта на брадичката.
Лицето също има дъвкателен мускул,
Може да се прилага и за изтъняване на овала на лицето и намаляване на оплакванията от стискане на зъби.
Може ли ботокс да се използва за лечение?
Ботоксът се използва от много години в неврологията за предотвратяване на неволна мускулна скованост и при лечение на мигрена, страбизъм в окото и прекомерно регионално изпотяване.
На кого се прилага ботокс? Какви са страничните ефекти?
Може да се прилага при всички, независимо от възрастта и пола, които имат бръчки по време на мимиката си и при които тези бръчки започват да се появяват дори когато са без мимики. При апликации, извършвани от лекари специалисти, не се очакват странични ефекти с изключение на минимални промени в зоната на приложение.
Може ли някой да има ботокс?
Решението за прилагане на ботокс трябва да бъде взето от специалист, който преценява лицето в детайли. Трябва да се отговори на въпроси като каква е истинската нужда на човека, дали ботоксът е най-доброто приложение за човека, има ли здравословно състояние, което ще попречи на ботокса. Всеки, който отговаря на тези условия, може да си направи ботокс.
Каква е продължителността на ефекта на ботокса?
Може ли този срок да бъде удължен?
Постоянството също варира от човек на човек. Може да се каже, че обикновено е постоянен между 4-6 месеца. Естествено е ефектът да трае по-кратко при хора, които използват повече мускулите на лицето си. Възрастта на човека е важна,
Колкото по-млад е пациентът, толкова по-бързо ще се отстрани запушването на нервните окончания и интервалът на приложение ще бъде средно 4 месеца. Този период, който се увеличава до 6 месеца в средна възраст, може да се увеличи до 8 месеца в напреднала възраст.
Тъй като е лекарство, ефектът му не може да бъде удължен.
Могат ли да се използват ефективни кремове с ботокс вместо ботокс?
Никой крем не може да замени ботокса.
Очакваният ефект от ефективните кремове с ботокс може да бъде предотвратяването на фини повърхностни бръчки само по кожата, но не и по мускулите. Може да се препоръча използването на тези кремове след прилагане на ботокс.
Ще има ли белези по кожата ми след ботокс?
След поставяне на ботокс по кожата не се получават белези, отоци, отоци, синини или зачервявания.
След процедурата, която отнема 10 минути, хората могат да продължат ежедневието си, сякаш нищо не се е случило.
Какво е ботокс преди и след?
Когато човек се погледне в огледалото след ботокс, той вижда само леко просветлено, отпочинало, освежено лице, когато е без мимики. Противно на общоприетото схващане, странно, объркано, тъпо изражение не се появява на лицето след ботокс.
Сравнението преди и след ботокс може да се разбере, докато се имитира пред огледалото. Например, човекът, който стои пред огледалото и повдига вежди (изненадан), вижда хоризонтални дълги линии на челото си преди, но когато повдига вежди след ботокс, вижда, че линиите не се образуват.
С ботокс лицето ми се подува много, веждите ми ще се повдигнат ли много?
Ботоксът никога не причинява подуване на лицето. Ако веждите не се повдигнат твърде много, те няма да се повдигнат, тази ситуация може да бъде предотвратена чрез прилагане на ботокс в една точка.
Всички, които имат ботокс, еднакви ли са?
Тъй като ботоксът не предизвиква промяна в нормалния външен вид на човека, никой не е като другите.
Само лицето се връща към естествения си вид, който изглежда по-добре, всъщност, преди няколко години.
Дали ще бъде скучна безизразна и странна външност?
Особено в млада възраст прилагането на малки дози естествен ботокс, което се прави за пълно предотвратяване на бръчките, не води до загуба на изражението на лицето, не предизвиква странни или безсмислени изражения на лицето.
Могат ли мъжете да си поставят ботокс?
Разбира се! Мъжете също имат мускули, имат мимики, също стареят и се сбръчкват. Освен това, тъй като мъжете имат по-силни мускули от жените, бръчките могат да се появят на много по-ранна възраст. Когато правите ботокс само за мъже,
Необходимо е да избягвате женствен образ и да бъдете по-внимателни, като се има предвид, че те трябва да използват определени изражения на лицето повече от жените в определени области на живота.
Какво трябва да се има предвид преди и след поставяне на ботокс?
Да не сте имали инфекция на горните дихателни пътища като грип преди приложението,
Достатъчно е да внимавате да не използвате разредител на кръвта като аспирин. След нанасяне главата трябва да се държи изправена 4-6 часа, да не се пие алкохол 24 часа и да не се използват лекарства с миорелаксиращи свойства 7 дни.
В кои случаи не се прилага ботокс?
бременна или кърмеща,
Тези, които имат някакви мускулни заболявания или проблеми с кървенето, тези, които имат херпес и подобни кожни заболявания в зоната, която ще се лекува, трябва да изчакат ботокс.
Вярно ли е, че ботоксът причинява нови бръчки?
Не е съвсем вярно, че ботоксът унищожава някои бръчки и причинява нови бръчки на други места.
Ето как става: Докато хоризонталните линии изчезват след ботокс, съществуващите вертикални линии правят това впечатление. С други думи, бръчките, за които се казва, че са нови, са линии, които вече съществуват, но са незабележими, защото други линии са по-дълбоки.
Освен това, когато прилагаме ботокс в процеса на повдигане на веждите, извършен по желание на пациента, могат да се появят странични бръчки по челото. Освен това информацията, че ботоксът причинява нови бръчки, е грешна.

Leave a comment

JS Aesthetics Clinic   ©  2022 | Всчики права запазени

Translate »